Strand PDA remote

Chaos is Born

Active Member
Joined
Jun 30, 2006
Location
Cincinnati, Oh
I can't seem to locate the free downloadable software for the windows pda to control a Strand 300 lighting console.

they have a new software package that costs a little bit but its not what i'm looking for.
 

pndoran_LD

Member
Joined
Aug 7, 2004
Location
Greendale, WI
Here is a ink to the download page of strands website for the 300 series console. The PDA software is the 2nd last link from the bottom.

http://strandlighting.com/index.php?xsearch[0]=&xsearch[1]=300+Series+Console&xsearch[2]=&submit=Search&xsearch_id=Downloads_Search&src=directory&view=downloads_lister&submenu=

I got to that page just by going to strandlighting.com then clicking on support. Once there i selected the 300 series console under product name. That will take you right to the download page and you should be able to get the software. (wireless PDA remote focus software)
 

Chaos is Born

Active Member
Joined
Jun 30, 2006
Location
Cincinnati, Oh
thx, we actually found the old install file on the laptop for the old pda...
 

Charc

Well-Known Member
Joined
Feb 14, 2007
Hmm, Chaos. Run this by me. I can get a craptastic ol' windows mobile OS handheld for cheap, a copy of free software, and an off the shelf 802.11g wireless router and that's all I need to have my own WRFU? I assume the router isn't plug and play. What kinda setup is involved?
 

Footer

Senior Team
Senior Team
Premium Member
Joined
Nov 24, 2005
Location
Saratoga Springs, NY
Hmm, Chaos. Run this by me. I can get a craptastic ol' windows mobile OS handheld for cheap, a copy of free software, and an off the shelf 802.11g wireless router and that's all I need to have my own WRFU? I assume the router isn't plug and play. What kinda setup is involved?
That easy... as long as your console has the proper software/activation code that you get from strand. Really strand is just selling a small file you have to throw on there and a key to open it up and make it work. Otherwise, you can put the software and run it successfully on any windows mobile PDA. I have done it with my x50v for a long time.
 

Charc

Well-Known Member
Joined
Feb 14, 2007
That easy... as long as your console has the proper software/activation code that you get from strand. Really strand is just selling a small file you have to throw on there and a key to open it up and make it work. Otherwise, you can put the software and run it successfully on any windows mobile PDA. I have done it with my x50v for a long time.
Oh, but the software I put onto my board, which I assume isn't standard, costs money. So this whole thing will cost around a thousand dollars? ****...
 

gafftaper

Senior Team
Senior Team
Fight Leukemia
Joined
Jan 2, 2006
Location
Seattle, WA
I don't think it's too expensive Charc. Have to contact a Strand Rep to find out the price. Let me see what I can do for you.
 

icewolf08

CBMod
CB Mods
Joined
Jan 11, 2007
Location
Lititz, PA
I am interested too, I'll call my local Strand Guys, but if you find any info, I would love to know!
 

gafftaper

Senior Team
Senior Team
Fight Leukemia
Joined
Jan 2, 2006
Location
Seattle, WA
Just e-mailed my Strand Rep. If she's not at a trade show, I should have an answer tomorrow. My new system is coming with the Strand PDA. I'm curious if I can load the software for the new system onto my PDA to use as a backup.